AKUD Kolo
Godišnji koncert 2019
AKUD Kolo
Godišnji koncert 2019
AKUD Kolo
Godišnji koncert 2019

Folklorna sekcija je tista sekcija v društvu, ki je začela z delovanjem že ob sami ustanovitvi, konec novembra 2007. Vse od takrat so folklorniki različnih starostnih skupin razdeljeni v tri skupine: otroško, akademsko in veteransko. Zaradi velikega povpraševanja se je že v januarju 2008 formirala še ena – nova folklorna skupina, naslednji vpisi novih članov pa so se vrstili vsakih šest mesecev (t.j.ob začetku šolskega leta in ob začetku novega koledarskega leta).

Folklorniki so bili tisti, ki so kot prvi društvo predstavili javnosti. S svojimi nastopi, ki jih je bogatila pisanost plesov in glasbe z različnih področij nekdanje skupne države, so obujali spomine na nekdaj razvito folklorno dejavnost na Slovenski obali. Vsekakor so folklorniki vseh starostnih skupin še vedno tisti, ki so izredno aktivni, saj z velikim številom letnih nastopov in sodelovanj na mednarodnih srečanjih doma in v tujini, še vedno najbolj reprezentativno predstavljajo društvo.

Repertoar folklorne skupine se je sčasoma razvijal, saj so folklorniki začeli z učenjem enostavnejših spletov plesov, sedaj pa že uspešno izvajajo obsežnejše in zahtevnejše koreografije. Mentor vseh folklornih skupin in umetniški vodja je Vesna Bajić Stojiljković.

img 01img 02img 03